Artikkelisarjat

Täältä löytyy monipuolinen tarjonta opetusartikkeleita

Ilmestyskirja — profetia, kirje ja haaste lukijalle

Ilmestyskirja on ainutlaatuinen kirja. Pastori ja teologi Ian Paul esittää, että se on taitavimmin kirjoitettu teos koko ihmiskunnan historiassa. Ilmestyskirjan ainutlaatuisuus tarkoittaa monelle lukijalle myös vaikeaselkoisuutta. Tämän sarjan tarkoituksena on tehdä Ilmestyskirja tavalliselle lukijalle helpommin lähestyttäväksi.
Kirjoittaja Tommi Karjalainen
Artikkelisarjan kirjoittaja Tommi Karjalainen (TT) on teologisen opiston opettaja ja Vapaakirkon pastori

Johtajuuden kulmakivet Suomen Vapaakirkossa

Tässä sarjassa tarkastellaan joitakin keskeisiä näkökulmia johtajuuteen Vapaakirkossa. Vapaakirkon strategia nostaa vanhimmistojen varustamisen johtajuuteen yhdeksi tavoitteeksi, ja tätä varten ollaan luomassa johtajuuden kehittämisen työkaluja. Sarjassa käsitellään kehittämisen kannalta perustavanlaatuisia kysymyksiä johtajuudesta, joten se toimikoon johdantona yhteiseen kehityspolkuun. 

Artikkelisarja kirjoittaja Suvi Kankkunen on teologisen opiston kehittämispäällikkö Suvi Kankkunen

Raamattu, yhteiskunta ja etiikka

Tässä neljän kirjoituksen sarjassa teologisen opiston rehtori Timo Lehikoinen käsittelee ajankohtaisia, yhteiskunnassamme liikkuvia etiikkaa koskevia teemoja. Artikkelit on julkaistu Suomen Viikkolehdessä syksyllä 2019. 

Artikkelisarjan kirjoittaja opiston rehtori Timo Lehikoinen

Filemonin kirje - opetussarja

Filemonin kirje on niitä Uuden testamentin kirjeitä, joita tulee harvemmin luettua. Ketäpä nykypäivän ihmistä kiinnostaisi lukea Paavalin henkilökohtaista kirjeenvaihtoa Filemon-nimiselle miehelle, jonka karanneen orjan Paavali oli johtanut uskoon? Ei kuulosta kovinkaan relevantilta minun elämäni kysymyksiä ajatellen, eihän? Monella muuttuu ääni kellossa kuitenkin siinä vaiheessa, kun tajuaa, että Filemonille osoitettu sivun mittainen kirje sisältää tärkeää taustamateriaalia Uuden testamentin aikaisen maailman ymmärtämiselle ja kertoo samalla selkokielellä siitä, mitä evankeliumi merkitsi Paavalille käytännössä ihmisten välisissä suhteissa. Tässä 5-osaisessa opetussarjassa opettajat käsittelevät Filemonin kirjeen tekstin ajankohtaisia näkökulmia Paavalin ajan kontekstista käsin.
Tämän artikkelisarjan ovat kirjoittajaneet Tommi Karjalainen, Timo Lehikoinen ja opiston opintojohtaja Markus Nikkanen (kuvassa)

Ymmärrätkö myös mitä luet? - artikkelisarja Raamatun tulkinnasta

Filippuksen kysymys etiopialaiselle hoviherralle voitaisiin sisältää myös ajatuksen “Käsitätkö myös mitä käsittelet?”. Tämä on lähtökohtana Raamatun tulkintaa käsittelevälle 12-osaiselle artikkelisarjalle, jossa teologisen opiston opettajat avaavat tiettyjen Raamatun kohtien kautta hyvän tulkinnan periaatteita.

Artikkelisarja ilmestyy keväällä 2019 Suomen Viikkolehdessä ja julkaistiin sen jälkeen teologisen opiston nettisivuilla. Sarjan ovat kirjoittaneet opiston opettajat.